Tai yra lengvai paruošiamas, bei neapsunkinantis receptas. Puikiai tinka kaip starteris romantiškai vakarienei, wink wink.
Taigi nuplauk, bei nudžiovink salotas. Nedaug dalykų yra blogiau negu šlapios salotos… Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje pakepink bei pakepinus sutraiškyk lazdyno riešutus. Toliau – prasideda krevečių ruošimas. Sutraiškyk česnako skiltelę, bei pakepk ją alyvų aliejuje tol, kol paruduos. Išimk česnaką, kadangi jis naudojamas tam, kad savo aromatą perduotu aliejui. Jau kepančias krevetes pagardink druska, pipirais, bei puse šaukštelio medaus ir valgomuoju šaukštu baltojo sauso vyno. Vynas greitai išgaruos ir krevetės pradės karamelizuotis. Krevetėms pasiekus gražia, truputėlį karamelizuotą spalva, jas išimk ir pasidėki šalia. Metas paruošti užpilą Sultenėms, į bliūdelį ipilk šaukštą alyvų aliejaus, šaukštelį citrinos sulčių, druskos, pipirų, smidrų miltelių. viską suplak bei supilk tiesiai ant sultenių lapų, ir lengvais judesiais sumaišyk. Beliko tik sudėti sultenes į indą kuriame pateiksi, bei sudėlioti krevetes, patrupinti mėlyno sūrio bei kepintų lazdyno riešutų.
Ingridientai
- 5 karališkos krevetės
- 1 Česnako skiltelė
- 4 lazdyno riešutai
- 1 Valg. Šaukštas alyvų aliejaus
- 1 Arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- Didielė sauja sultenių
- Melinasis sūris pagal skonį
- Druska, pipirai, smidrų milteliai
Comments are closed.