Taco – Klasika tapęs ir begalią variacijų turintis meksikietiškos virtuvės patiekalas. Šį kartą pasidalinsiu taco receptu su sultinga plėšyta jautiena.
Plėšyta Jautiena.
Ilgiausia šio patiekalo ruošimo dalis yra plėšytos jautienos paruošimas taigi pradėk be tarmozinimo. Bėja, taip paruoštą jautieną galima naudoti sumuštiniams, salotoms, makaronų patiekalams, valgyti su garnyrais it t.t.
Šiam receptui patariu naudoti krūtininę arba sprandinę. Mėsą supjaustyk dideliais gabalais, bei pasūdyk. Stipriai įkaitintoje keptuvėje ,su šlakeliu aukštos kepimo temperatūros aliejumi, gerai ją apskrudink iš visų šonų. Kai apskrudinsi mėsą – sudėk ją į lėkštę iki tol kol pasiruoši ingridientus jos troškinimui.
Storapadžiame puode apkepink smulkiai sukapotus svogūnus bei česnakus. Kai jie pagels – įberk druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos, česnako miltelių, maltos kalendros, kumino, bei trupučiuką čipotle pipirų miltelių. Sumaišyk viską ir užpilk apelsinų sultimis, jautienos sultiniu, bei įspausk laimų sultis. Atskirame inde sutrink luptus konservuotus pomidorus ir , taip pat, sudėk į mišinį. Galiausiai paragauk troškinimo mišinio, ir jeigu manai jog trūksta kokių prieskonių – nebūk britas\ė ir nebijok jų įdėti daugiau. Sudėk apskrudintus jautienos gabalus į puodą, su jau kaistančiu mišiniu ir taip troškink jautieną apie 3 valandas.
Jautienai tapus minkštai (kai ją galima plėšyti su šakute be pastangų) nuimk dangtį bei padidint temperatūrą, jeigu skystis dar nėra sutirštėjąs. Kai skystis kuriame troškinai jautiena sutirštės – suplėšyk jautieną ir viską sumaišyk.
Kaip ir minėjau taip paruoštą jautieną galima naudoti labai įvairiai, viskas priklauso nuo tavo fantazijos!
Taco surinkimas.
Kai paruoši mėsą liks tik labai paprastas taco surinkimo procesas, tai ne ikea baldai, kurių surinkimo instrukciją beskaitant gali atsirasti marse. Įkaitink keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepink tortilijas iš abiejų pusių po maždaug 40sek. Apkeptas tortilijas patepk trupučiu juodųjų pupelių pastos, įdėk į jas po didelį šaukštą plėšytos jautienos. Tortilijas pabarstyk kapotomis kalendromis, bei keliais avokado gabaliukais ir galų gale užlašink laimo sulčių.
Plėšytai jautienai.
- 1.5kg Jautienos krūtininės arba sprandinės.
- 400g. Koncervuotų luptų pomidorų.
- 4 Apelsinų sultys.
- 3 Laimai.
- 2 Vidutinio dydžio svogūnai.
- 4 Česnako skiltelės.
- Druska, šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- Puse arbatinio šaukštelio česnakų miltelių, maltos kalendros, kumino.
- Arbatinis šaukštelis Saldžiosios paprikos miltelių.
- Žiūbsnelis Čipotle paprikos miltelių.
Taco
- Miltinės arba kukurūzų tortilijos.
- Saujalė šviežios kalendros
- Avokadas
- Juodųjų pupelių pasta
- Laimai
Comments are closed.