Daržovių makaronai gali skambėti gan keistai, bet tai yra tikrai įdomi ir skani alternatyva miltiniams makaronams. Tai yra vienas iš receptų randomiškai šovusių man į galvą, norint padaryti skanią vakarienę mielai merginai.
Taigi, pradėk nuo saldžių bulvių ir morkų nulupimo, bei supjaustymo pailgai į 1cm storio gabalus. Turint paruoštus gabalus galima imti į rankas skustuvėlį ir pradėti skusti makaronus išilgai. turėtų gautis apie 10-15cm ilgio bei 1cm pločio juostelės kurių storis vos 1-2mm. Paruoštus makaronus pamerk į šaltą vandenį.
Sekanti dalis- padažas. Čiorizo dešrą supjaustyk į smulkius 1x1cm kubelius. Taip pat padaryk su shiitake grybukais. Šalotus bei česnaką supjaustyk į smulkius kubelius.
Sausoje keptuvėje pakepink čiorizo bei shiitake grybukus, jiems gražiai apskrudus išimk į atskirą indą. Į keptuvę įpilk šlakelį alyvų aliejaus, bei pakepink joje šalotus bei česnaką. Sugrąžink į keptuvę grubukus su čiorizo ir supilk vyną, leisk vynui nugaruoti per pusę, ir tada supilk grietinėlę. Pagardink druska bei pipirais, ir padažui užvirus sudėk daržovių makaronus.
Viską bemaišant, kaitink ant vidutinės ugnies, apie 5min.
Patariu šiuos makaronus patiekus pabarstyti parmezano sūriu.
Ingridientai.
- 1vnt. Saldi bulvė.
- 1vnt. Didelė morka.
- 150g Chiorizo.
- 150g Shiitake grybų.
- 1vnt. Šalotas.
- 2 Skiltelės česnako.
- 250ml Grietinėlės.
- 100ml Balto pusiau sauso vyno
- Druska ir Pipirai.
Comments are closed.