Lengvos bei sveikos ir skanios salotos. Puikiai tinka kaip garnyras prie paukštienos patiekalų ar kepsnių.
Pradėk nuo smidrų paruošimo. Kotelių galiukus nupjauk, bei jeigu reikia – nuskusk. Užvirink vandenį su šaukšteliu druskos, bei pasiruošk atskirą dubenį su lediniu vandeniu. Vandeniui užvirus įdėk smidrus bei pavirk juos maždaug 20sek. Greitai ištrauk smidrus ir sudėk į ledinį vandenį.
Ant vidutinės kaitros užkaisk keptuvę. Kol ji kaista nusiplauk bei nudžiovink burokėlių lapus ir ridikėlius. Kai keptuvė įkais, įpilk šlakelį aliejaus bei pakepink smidrus apie 3min. Bekepant pagardink juos druska ir pipirais. Kol smidrai kepa plonom riekėm susipjaustyk ridikėlius. Bei pasiruošk užpilą – suplak alyvų aliejų, balzamiko actą, medų (gali praleisti jeigu laikaisi keto dietos) ir žiubsnelį druskos su šviežiai maltais pipirais. Smidrams iškepus dėk juos į indą kuriame pateiksi, kartu su ridikėliais bei burokėlių lapais ir užpilk paruoštu užpilu.
Keptų šparagų salotos.
- 8-10 vnt. Smidrų.
- 2 vnt. Ridikėlių
- 1 valg. Š. Alyvų aliejaus.
- 1 Sauja burokėlių lapų.
- 1 arbat. Š. Balzamiko acto.
- Druska, pipirai.
- Šlakepis skysto medaus.
Comments are closed.