Puikus patiekalas azijietiškų skonių bei krevečių mėgėjams.
Pradėk nuo smidrų paruošimo. Kotelių galiukus nupjauk, bei jeigu reikia – nuskusk. Užvirink vandenį su šaukšteliu druskos, bei pasiruošk atskirą dubenį su lediniu vandeniu. Vandeniui užvirus įdėk smidrus bei pavirk juos maždaug 20sek. Greitai ištrauk smidrus ir sudėk į ledinį vandenį.
Keptuvėje ištirpink sviestą, bei sudėk traiškytą česnaką, ir leisk jam pakepti tol kol išsiskleis česnako aromato natos. Tada į keptuvę sudėk krevetes bei supjaustytus smidrus bei pagardink druska ir pipirais. Maišyk ir pakepink maždaug 3min. Tada sudėk medų (jeigu laikaisi keto dietos, medų praleisk) sojų padažą, austrių padažą. Pakepink dar maždaug 2-3min. Arba tol – kol matysi, jog susidaro graži karamelizacija.
Pabaigai – sudėk į indą kuriame pateiksi ir užlašink sezamo aliejaus bei pabarstyk sezamu.
Keptų šparagų salotos.
- 8-12 vnt. Karališkujų krevečių.
- 8 vnt. Smidrų.
- 1 valg. Š. sviesto.
- 2 vnt. Česnako skiltelių.
- 1 arbat. Š. Austrių padažo.
- 1 arbat. Š. sojų padažo.
- Druska, pipirai.
- Šlakelis skysto medaus.
- Skrudintas sezamas, Šlakelis sezamo aliejaus.
Comments are closed.