Krevečių makaronai mk1
Pirmiausiai, užkaiskite virti aukštą puodą vandens. Smulkiai supjaustykite 2-3 skilteles česnako, per tą laiką paskrudinkite pinijų sėklas ikaitintoje sausoje keptuvėje. Kai sėklos baigs skrusti, į keptuvę idėkite arbatinį šaukštelį sviesto, bei šlakelį alyvų aliejaus. Nustačius vidutinę kaitrą, keptuvei įkaitus, sudėkite į ją česnaką, bei palaukus kelias akimirkas suberkite ir krevetes. Krevetės kepa labai trumpai, dažniausiai užtenka ir 5min, taigi, reikia gana mikliai suktis. Vandeniui užvirus, iberkite arbatinį šaukštelį druskos bei sudėkite makaronus. Grįžus prie krevečių, jos jau turėtų gražiai rusvėti taigi metas jas pagardinti žiupsneliu druskos, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, saujele šviežio citrininio čiobrelio bei šlakeliu citrinos sulčių, viską švelniai sumaišius (o švelniai tam, kad nesutrupintumėte čiobrelio šakelių, gi ne ringe kovojat o maistą gamint jeez… ) Pakepus dar 1-2 min. supilti grietinėlę bei įtarkuoti mažumėlę citrinos žievelės, viską kaitinti dabar jau nustačius mažą ugnį. Šiuo metu pasta, aba kitaip makaronai, turėtų būti jau beveik išvirus, o gretinėlė padaže – sutirštėjus. Taigi imkite ir sudėkite pastą į keptuvę kartu su padažu pramaišydami leiskite pastai baigti virti. Pateikite apibarstydami pinijų sėklomis bei nedideliu kiekiu parmezano sūrio.
Ingridientai
- 300g krevečių
- 400g Pastos, kitaip tariant makaronų, su sepijų ar kalmarų rašalu
- 2-3 Skiltelių česnako
- 250ml Grietinėlės
- Puse arbatinio šaukštelio sviesto bei alyvų aliejaus.
- Šviežio citrininio čiobrelio, citrinos, druskos, juodūjų pipirų.
Comments are closed.