Taigi pradedam su “brownie” padu, pagal šį receptą iškepk jį bei leisk atvėsti. Jam atvėsus nupjauk viršų, kad jis būtų lygus. Sekantis žingsnis kurio imsiesi – išskaptuoti brownie, aš naudojau peilį, išskaptavus ertmės gylis bei plotis turėtų būti apie 3cm. Jeigu skaptavai taip kaip aš, ir kaip durnelis nepagalvojai ,jog reikia uždarų galų, tai nebijok ,vaike, nes viską galima ištaisyti su dantų krapštukais bei likučiais likusiais po skaptavimo. Po šio žingsnio patarčiau pradėti brinkinti želatiną šaltame vandenyje. Tiesiog užpilk ją vandeniu ir palik.
Sekantis žingsnis – lazdyno riešutų kremas.
Paskrudink luptus lazdyno riešutus, bei sutraiškyk juos.
Ištirpink šokoladą bliūde ant puodo su verdančiu vandeniu. Sudėk lazdyno riešutų kremą bei grietinėlę ir maišyk iki tol, kol gausis vientisa masė. Galų gale įmaišyk lazdyno riešutus.
Kremą truputėlį pravesink ir supilk į brownio formeles.
Kol kremas stingsta – metas paruošti panna cotta. Pradėk nuo grietinėlės ir pieno sumaišymo puode, įmaišyk tirpią kavą bei kelis lašelius vanilės ekstrakto bei supilk cukrų.
Cukrui pradėjus tirpti, imaišyk ir ištirpink želatiną.
Panna cottai pradėjus vėsti, apipjaustyk paruoštus pyragiukus pagal norimą brownio kiekį.paimk orkaitės groteles ir uždėk jas ant didelio dubens. Ant grotelių padėk pyragiuką su jau sustingsiu šokolado kremu. Kai panna cotta atvės pakankamai, ty iki apie 30-35 laipsnių selcijaus pradėk ją palengva pilti ant brownio. Jeigu ji beveik visa nubėga – vadinasi panna cotta yra dar per šilta, ir palaukus truputėlį megink pilti dar kartą. Pyragiuko viršuje turi susidaryti tolygus paviršius.
Lazdyno riešutų kremas.
- 250g pieni šokolado
- 150ml Grietinėlės – 35%rieb.
- 150g Lazdyno riešutų.
- 150g Lazdyno riešutų kremo.
Panna cotta Glaistas.
- Arbatinis šaukštelis želatinos
- 100ml 35% grietinėlės
- 100ml pieno
- 1 arbat. Š. Tirpio kavos ir šlakelis vanilės ekstrakto
- 2 Valgomieji šaukštai cukraus
Comments are closed.