Panna cotta ir šokoladinis musas yra klasikiniai desertai… na o jeigu juos sujungtume į vieną? pamatysi, gaunasi visai skanus dalykėlis.
Pradėk nuo šokoladinio muso paruošimo, nes tai užtruks ilgiausiai.
Pradėk nuo šokolado ištirpinimo inde, kurį padėsi ant puodo su verdančiu vandeniu, ir iš lėto ištirpinsi šokoladą. Kol šokoladas tirpsta išsuk kiaušinių trinius. Kai šokoladas mažumėlę atvės į jį iš lėto supilk kiaušinių trynius, greitai bemaišant. Tam, kad tryniai neperkastų.
Želatiną išmirkyk šaltame vandenyje maždaug 5min. Gali tai padaryti kol ruoši šokolado mišinį.
Ant mažos ugnies užkaisk 150ml grietinėlės. Kol grietinėlė kaista, išplak likusią grietinėlę vis po šaukštą bededant cukraus. grietinėlę plak iki tol, kol ji pasieks standžia konsistenciją. Tik neperplak, nes tada pradės formuotis riebalų gumuliukai.
Grietinėlei užkaitus, bet ne užvirus, joje ištirpink želatiną bei palik mišinį pravėsti.
Per tą laiką iki standumo išplak kiaušinių baltymus. Grietinėlei su želatina pravėsus įmaišyk ją į šokolado šokolado mišinį. Tada lengvais judesiais įmaišyk plaktą grietinėlę bei kiaušinių baltymus. Paruoštą šokoladinį musą dėk į šaldytuvą, kol paruosi panna cotta.
Palyginus su šokoladiniu musu, panna cotta paruošti yra gan paprasta. Želatina išbrinkink šaltame vadenyje. Per tą laiką sumaišyk pieną su grietinėle, bei užkaisk ant silpnos ugnies. Leisk cukrui ištirpti pieno ir grietinėlės mišinyje, bet prižiūrėk, kad tai ne užvirtu. Išjunk ugnį ir ištirpink mišinyje želatiną su tirpia kava. Gautą šviesios spalvos mišinį prakošk ir supilk į indelius kuriuose patieksi desertą.
Ši dalis yra nebūtina, bet gali padaryti antrą sluoksnį panna cottos su kakava, tiesiog daryk taip pat, tik vietoj kavos naudok kakavą. Ir pilk į tuos pačius indelius tik tada kai šokoladinė panna cotta bus pasiekusi kambario temperatūrą, o pirmas jos sluoksnis indeliuose jau sustingęs. tai yra svarbu tam, kad sluoksniai nesusimaišytų.
Paskutiniai žingsneliai – į konditerinį maišelį glaistui sudėk šokoladinį musą ir išpausk jo norimą kiekį į indelius su panna cotta. Taip pat gali naudoti karštame vandenyje pašildytą šaukštelį ir su juo gražiai suformuoti bei sudėti musą. Nors tam prireiks ne vieno mėginimo, bet tai puiki alternatyva. Galiausiai papuošimui pabarstyk šokolado drožlėmis.
Šokoladiniam Musui.
- 200g Tamsaus šokolado.
- 200g Pieninio šokolado.
- 3vnt Atskirtų kiaušinių.
- 400ml Plakamosios grietinėlės.
- 60g Cukraus.
- 5g želatinos.
Panna cotta
- 200ml Grietinėlės, 35% riebumo
- 200ml Pieno.
- 60g Cukraus.
- 10g Želatinos.
- Arbat. Šaukštelis tirpios kavos/kakavos
Comments are closed.