Taigi, šiandien pasidalinsiu su tavimi mano versija klasikinio itališko ragu balonese mėsos padažo receptu.
Pirmiausia – pasiruošk daržoves, smulkiai supjaustyk svogūną, morką ir saliero stiebelius, maždaug 0.5×0.5cm dydžio kubeliais. Keptuvėje su trupučiu alyvų aliejaus pakepink svogūnus, kai jie pasidarys skaidresni, įdėk sukapotas česnako skilteles ir kartu dar mažumėlę pakepink bei pagardink druska ir juodaisiais pipirais. Iškepusius svogūnus sudėk į storapadį puodą, bei palik juos ramybėje kol apkepinsi morkas su salierais.
Morkų bei salierų kubelius taip pat pakepink keptuvėje su trupučiu alyvų aliejaus ir sudėk į tą patį puodą kaip ir svogūnus (jame viską troškinsi)
Maltą jautiena pakepk keptuvėje, šį karta nedėk aliejaus. Bekepant mėsą susmulkink mentele į mažus gabaliukus. Nebijok jos per daug susmulkinti, šiam padažui tai svarbu, ir jei paskaus ranką…. Na galėsi skaityt, jog šiandienos dilbio treniruotę jau pasidarei. Mėsai pakepus pagardink ją druska, pipirais, česnakų milteliais, saldžiosios paprikos milteliais. Nebijok jeigu mėsa mažumėlę prikeps prie keptuvės, nes sekantis žingsnis – deglazing. Į keptuvę su mėsa ipik 100ml balto pusiau saus vyno ir su mentele patrink keptuvę kad visi skrebučiai atliptų, bei viską supilk į tą patį puodą.
Konservuotus luptus pomidorus sutraiškyk bliude, bei supilk į tą patį puodą. Jeigu mišinys gaunasi labai tirštas, įpilk truputėlį to pačio vyno ( tikiuosi dar viso neišgėrei) ir truputėlį karšto vandens. Įdėk šviežio baziliko šakeles ir troškink ant mažos ugnies maždaug 3val. Ženklas, kad padažas baigiasi troškinti – tiršta konsistencija bei sodri raudona spalva.
Taip paruoštą padažą galima naudoti su makaronais, lazanijoje ir panašiuose itališkuose patiekaluose.
Jeigu naudosi šį padažą su makaronais – išvirk juos iki el dente (kai jie viduryje dar truputį neišvirę). Makaronus nukošk, ir su padažu bei truputėliu vandens sumaišyk keptuvėje. Taip šildyk juos dar maždaug minutę ir pateik su tarkuotu kietuoju sūriu bei pjaustytu šviežiu baziliku.
Balognese padažas.
- 500g Maltos jautienos.
- 1 Didielis svogūnas.
- 1 Vidutinio dydžio morka.
- 2 Saliero stiebai.
- 3 Skiltelės česnako.
- 5 Stiebeliai šviežio baziliko.
- Druska, pipirai, raudonėliai, saldžiosios paprikos milteliai, česnakų milteliai.
Comments are closed.