Tai dar vienas saldus mano receptas, kuris patenkins kiekvieno smaližiaus norus.
Biskvitas.
Taigi, pradėk nuo miltų, migdolų miltų, kakavos bei kepimo miltelių sumaišymo viename dubenyje. Sekantis žingsnis – sumaišyti skystus ingridientus. pradėk nuo sviesto išsukimo su cukrumi. Rekomenduoju sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, tai padeda biskvitui tapti puriam ir minkštam. Sviesto ir cukraus mišiniui tapus puriam ateina laikas išmušti kiaušinius, viską sumaišius iki vientisos masės įmaišyk aliejų, maistinius dažus bei vanilės ekstraktą.
Įkaitink orkaitę iki 180°c bei patepk aliejumi 22cm skersmens kepimo formą.
Dideliame dubenyje pradėk iš lėto į šlapią masę pilti bei maišyti sausų ingridientų mišinį. Kai įmaišei jau apie vieną trečdalį miltų masės – lėtai supilk puse pasukų, išmaišyk ir toliau pilk sausus ingridientus. kartok šiuos žingsnius iki tol, kol visi ingridientai bus vientisa masė.
Gautą tešlą supilk į kepimo formą ir kelis kartus trinktėlk į stalviršį, tai nėra geras būdas išleisti užsikaupusią prastą nuotaiką, bet tai padeda sumažinti burbuliukų kiekį tešloje. Paruoštą tešlą kepk orkaitėje apie 30min, arba iki tol – kol įsmeigus į vidurį dantų krapštuką ir jį ištraukus jis lieka švarus.
Iškeptam biskvitui leisk atvėsti, tam įvykus, perpjauk jį horizontaliai per pusę. Tai rekomenduoju daryti su ilgu bei plonu peiliu su dantukais, arba bent jau gerai pagaląstu virtuviniu peiliu.
Taigi, belieka tik torto susluoksniavimas. Teks panaudoti tą pačią formą kurioje buvo keptas biskvitas. Į ją įdėk pirmąjį biskvito padą, ir patariu tai pasidaryti prieš paruošiant kremą, nes jis pradeda stingti vos sumaišius su želatina ir laiko nėra labai daug.
Ant pado supilk, arba su mentele sukrauk pusę paruošto kremo. Tada dėk antrą biskvito dalį ir pakartok tą patį veiksmą, vis išlyginant kremo paviršių su mentele.
Tortą galima apibarstyti liofilizuotomis uogomis,biskvito trupiniais, apdėlioti šviežiomis uogomis ar vaisias, arba naudoti balto šokolado glaistą. Pastarąjį ganėtinai lengva padaryti, tereikia ištirpinti baltąjį šokoladą grietinėlėje 3 prie 1 santykiu. Šokoladui susiliejus į vientisą masę galima palaukti kol jis pravės, bet dar bus pakankamai šiltas, kad gerai tekėtų ir jį pilti tiesiai ant torto. Arba galima šokolado masę atvėsinti ir išplakti su virtuviniu kombainu – tada ji tampa šviesesnė, prisisotina oro ir nuo to tampa ir puresnė. Ir tada tiesiog aptepti ja sustingusį tortą.
Biskvitui.
- 160g Kvietinių miltų.
- 150ml Rapsų aliejaus.
- 240ml Pasukų.
- 2 vnt. Kiaušinių.
- 200g Balto cukraus.
- 2 Valg. Š. Kakavos miltelių.
- 100g Migdolų miltų.
- 100g sviesto.
- 1-2 pakuočių raudonų maistinių dažų.
- 0.5 arbat. š. Kepimo miltelių.
- Keli šlakeliai vanilės ekstrakto.
Įdarui.
- 400g philladelphia sūrio.
- 300ml plakamos grietinėlės.
- 250g grietinės.
- 150g cukraus pudros.
- 3 Lapeliai želatinos.
- Keli šlakeliai vanilės ekstrakto.
Sūrio kremas.
Pradėk nuo želatinos lapelių užmerkimo šaltame vandenyje.
Philladelphia sūrį, grietinę, vanilės ekstraktą išsuk iki vientisos masės. Grietinėlę išplak iki standžios konsistencijos, tik nepersistenk nes tada pradės formuotis sviesto gabaliukai.
Išplaktą grietinėlę po truputį įmaišyk į sūrio masę, patarčiau naudoti silikoninę mentelę bei vengti staigių judesių. Tokiu atveju į kremą pateks daugiau deguonies dalelių ir jis bus puresnis.
Paskutinis žingsnis – nedideliame puode sušildyk maždaug 100ml grietinėlės ir joje ištirpink želatiną. Želatinai ištirpus leisk jai atvėsti ir ,bemaišant, supilk į kremo masę.
Comments are closed.