“Reverse Sear” – Vienas geriausių būdų paruošti sultingą steak’ą. Taigi šiandien pasidalinsiu su tavimi šiuo gana paprastu būdu pagaminti sultingą bei skanų steak’ą.
Šiam kepimo metodui tinka visi stori kepsnių pjausniai, aš šiam pavyzdžiui pasirinkau naudoti 2,5cm storio jautienos ribeye(Antrekotas).
Pradžia, kaip ir visas procesas, labai paprasta – kepsnius įtrink druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais (aš mėgstu naudoti ir trintas kadagio uogas). Kepsnius galima palaikyti per naktį šaldytuve, taip jų išorė sustangrėja bei kepimo procese juose pasilieka daugiau sulčių ir plutelė būna traškesnė. Taip pat – prieš kepimą steakus apie valanda palaikyk kambario temperatūroje.
Kepimas susideda iš dviejų dalių – pirma įkaitink orkaitę iki 130°C ir dėk į ją kepsnius. Taip kepk kol kepsnių vidinė temperatūra pasieks apie 50°C. (ši temperatūra dar kils apie 8°C per searingo dalį, taigi kepsnius reikia traukti iš orkaitės kai jų temperatūra būna 8°C mažesnė negu pageidaujama galutinė temperatūra )
Kepsnių iškepimo lygis pagal temperatūrą – rare 52-55°C, medium rare 56-60°C, medium 60-65°C, medium well 65-69°C. Well done neegzistuoja. period.
Kepsniams beveik pasiekus reikiamą temperatūrą, įkaitink keptuvę su trupučiu aukšo svilimo taško aliejaus (rafinuoti avokadų, saulėgrąžų, rapsų, vynuogių sėklų aliejai bei ghi sviestas). Kai virš keptuvės matysis truputėlį rūkstantis aliejus – dėk po vieną kepsnį ir gerai juos apskrudink kol susidarys graži plutelė. Tai turėtų užtrukti po maždaug 40sek iš kiekvienos pusės, jeigu gerai įkaitinai keptuvę.
Iškeptus steakus galima iš karto patiekti, kadangi naudojant šį kepimo metodą mėsai nereikia leisti “restint”
Steakus paprastai rekomenduoju patiekti su kepintais smidrais, Salotomis, Bei roastintomis bulvėmis. Taip pat ant karštų steakų viršaus labai tinka uždėti gabalėlį sviesto su žolelėmis.
Minėtą sviestą labai lengva pasiruošti – leisk sviestui suminkštėti kambario temperatūroje, ir sumaišyk jį su traiškytu česnaku, smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir trupučiu druskos.
Kai sumaišysi sviestą iki vientisos masės – dėk jį į indelį arba maistinės plėvelės gabalą, bei suvyniok iš jo cilindrą. paruoštam sviestui leisk sustingti šaldytuve. (šiam sviestui galima naudoti bet kokius sausus prieskonius, bei tokias kokias norite žoleles)
Steak’ui.
- 2.5-3cm storio jums patinkantys kepsnių pjausniai (Šis pavizdys – antrekotas).
- Druska, Šviežiai malti pipirai.
- Traiškytos kadagio uogos (nebūtina).
- Šlakelis aukštos svilimo temperatūros aliejaus.
Comments are closed.