Tai yra no dought mano mėgstamiausias žuvies patiekalas, be to, jis labai lengvas.
Taigi pradėk nuo keptuvės įkaitinimo iki gana aukštos temperatūros, su truputėliu ghi sviesto arba kito aukštai temperatūrai atsparaus aliejaus. Lašišos gabaliukus pagardink druska bei šviežiais juodais pipirais. Kai keptuvė įkais, apkepink lašišos kepsnelius iš abiejų pusių po maždaug 1.5min, kad susidarytų graži plutelė.
Kai lašiša apkeps, ją išimk iš keptuvės. Į keptuvę ,dabar jau kaistančią ant mažesnės nei vidutinė ugnis, dėk sviestą, ir leisk jam truputėlį paruduoti. Kai sviestas yra įgavęs šviesiai rudą spalvą, įdėk į jį traiškytą česnaką, medų (jeigu laikaisi keto dietos, medų praleisk), bei šlakelį sojų padažo. Leisk šiam padažui pakaisti maždaug 30-60sek. Ir idėk į jį lašišą bei citrininio čiobrelio šakeles. leisk lašišai pasikaitinti padaže maždaug 3-4min iš abiejų pusių. Lašišai bekepant, užspausk ant jos citrinos sulčių iš abiejų pusių po kartą.
Šiuos nuostabius lašišos kepsnelius rekomenduoju pateikti su šparagais, bei jums patinkančiomis salotomis. Taip pat kaip garnyras puikiausiai tinka ryžiai, keptos daržovės, roastintos bulvės ir tt.
Rudojo sviesto Lašiša.
- Lašiša (jums patinkančio dydžio kepsneliai)
- 2 valg. Š. Sviesto.
- 3. Česnako skiltelės.
- 1 valg. Š. Medaus.
- 1 arbat. Š. sojų padažo.
- Druska, pipirai, citrininio čiobrelio šakelės.
- Citrina.
Comments are closed.