Tai yra tikrai skanus sodraus šokolado bei tangy mandarinų custard’o mišinukas. Tik turiu perspėti, kad darydamas šį torčiuką ir pats gerokai užsiknisau, bet rezultatas vertas “vargo”.
Taigi, pradėk nuo mandarinų custard’o. Iš mandarinų išspausk sultis, ir nuo vieno nutarkuok žievelę. kiaušinius išsuk su cukrumi iki tol, kol jie pasidarys purūs. Kiaušinių ir cukraus mišinį perkelk į dubenį bei uždėk ant puodo su verdančiu vandeniu ir palengva kaitink, maišyk ir tolygiai pilk mandarinų sultis. Kai mišinys pradės tirštėti bei įgaus šviesesnę spalvą bus metas po šaukštelį įmaišyti sviestą bei mandarinų žieveles. Kremą pabaigus kaitinti gera idėja yra leisti jam atvėsti iki kambario temperatūros ir dėti į šaldytuvą uždengus maistine plevele.
Sekantis žingsnis yra biskvitų gamyba. Kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi iki šviesios spalvos bei purumo, patariu naudoti elektrinį suktuvą, jei nenori užkurti pečiaus savo dilbiuose. sviestui tapus puriam į jį įmaišyk kiaušinių trynius iki vientisos masės. Atskirame bliūde išplak kiaušinių baltymus iki purumo ir lengvais judesiais įmaišyk juos į sviesto mišinį, taip pogi gali įmaišyti kelis lašelius vanilės ekstrakto.
Paruošus visus šlapius ingridientus, belieka po truputėlį įmaišyti miltus bei šaukšteli kepimo miltelių, ir bemaišant sekti tešlos konsistencija, ji turi būti tiršta, bet vis tiek pilama. Su kepimo popieriumi išklok 20-22cm pločio kepimo formą ir padalink tešlą į tris dalis. Kepimo forma turėtų būti užpildyta tešla maždaug 1cm nuo dugno. Biskvitus kepti maždaug 10min 190 laipsniu temperatūroje. Bei ištraukus is formos leisti atvėsti.
Torto formavimas. Biskvitą kuris bus torto apačioje apliek ištirpintu juodu šokoladu bei su mentele jį lygiai paskirstyk. Sustingęs šokoladas suteiks tortui daugiau “firmness”. Biskvitą su šokoladu dėk į kepimo formą šokoladu į apačią. Dubenėlyje ištirpink 100g cukraus ir 200ml vandens kartu su 3 šaukštais tirpios kavos.Sirupu ištepk pirmąjį biskvitą, biskvitui prisigėrus kavos sirupo, sluoksniuok ant jo mandarinų custard’ą. Gražiai išlygink viršų bei dėk ant jo antrąjį biskvitą, kurį taip pat patepk kavos sirupu. Biskvitui besigeriant sirupu, pats metas pasidaryti šokolado kremą. Į dubenį sutrupink šokoladą, bei supilk grietinėlę. Dubenį dėk ant puodo su verdančiu vandeniu ir bemaišant leisk šokoladui ištirpti. Aš rekomenduoju naudoti juodą šokoladą, jo dvigubai daugiau nei grietinėlės.
Gautą kremą užtepk ant antrojo biskvito, išlygink bei dėk trečiąjį biskvitą su kuriuo pakartosi tuos pačius veiksmus. Ir pasilik laisvę pasirinkti kuriuo kremu nori pabaigti formuoti tortą. Visgi šį sunkų darbą atlikai tu, taigi gerai pagalvok prieš besidalinant su kitais…………
Biskvitas.
- 150g Migdolų miltų
- 300g Kvietinių miltų
- 6vnt Kiaušinių
- 300g sviesto
- 150g cukraus pudros
Mandarinų kremas.
- 130g Sviesto
- 5vnt Mandarinų
- 4vnt Kiaušinių
- 100g Cukraus.
Šokolado Kremas.
- 300g Juodojo šokolado
- 150ml Grietinėlės
- 80g Cukraus
- Šlakelis vanilės ekstrakto.
Kavos sirupas.
- 100g Cukraus
- 200ml Vandens
- 3 valg. š. Tirpios kavos
Comments are closed.