Tai yra šiek tiek sunkesnis receptas reikalaujantis daugiau laiko. Bet rezultatas tikrai nustebins tavo šeimą, antrąja pusę, kolegas ir net patį tave. Tiesa, šis torčiukas yra tikrai sodrus, taigi galima jo persivalgius patirti tikrą foodcoma.
Pyragiuko pagrindui reikės pyraginio tipo “brownie” kurio receptą gali rasti čia . Yra keli būdai kaip suformuoti šį pyragiuką. Gali naudoti pailgą 4cm pločio bei 5cm gylio desertinę formelę. Tai tikrai palengvintų receptą, nes tokiu atveju tiesiog viską sluoksniuotum joje. Pradedant atitinkamo dydžio “brownie” padu, kurio storis 1cm, ant brownio piltum šokolado kremą paliekant 1.5cm nuo formos viršaus, kremui sustingus gamybą pabaigtum užpilant atvėsusią panna cotta. Taigi beliktų tiesiog pyragiuką išimti iš jo formos bei supjaustyti.
Bet formos neturint atsiranda keli užknisantys žingsniai. Taip sakau, nes mane patį tikrai jie užkniso. Taigi pradedam su “brownie” padu, pagal pateiktą receptą iškepk jį bei leisk atvėsti. Jam atvėsus nupjauk viršų, kad jis būtų lygus. Sekantis žingsnis kurio imsiesi – išskaptuoti brownie, aš naudojau peilį, išskaptavus ertmės gylis bei plotis turėtų būti apie 3cm. Jeigu skaptavai taip kaip aš, ir kaip durnelis nepagalvojai jog reikia uždarų galų, tai nebijok vaike nes viską galima ištaisyti su dantų krapštukais bei likučiais likusiais po skaptavimo. Po šio žingsnio patarčiau pradėti brinkinti želatiną šaltame vandenyje. Tiesiog užpilk ją vandeniu ir palik.
Taigi paruošus brownie sekantis žingsnis yra gana paprastas. Į dubenį sutrupink šokoladą, bei supylk grietinėlę. Dubenį dėk ant puodo su verdančiu vandeniu ir bemaišant leisk šokoladui ištirpti. Aš rekomenduoju naudoti juodą šokoladą, jo dvigubai daugiau nei grietinėlės. Šokoladui ištirpus supilk jį į brownie iki pat viršaus, bei leisk sustingti.
Kol šokoladas stingsta – metas paruošti panna cotta. Pradėk nuo grietinėlės ir pieno sumaišymo puode, perpjauk ir išskaptuok vanilės ankštį bei sudėk į dubenį su pieno/grietinėlės mišiniu bei supylk cukrų. Jeigu neturi vanilės ankšties – ne bikinį bottome gyvenam, ir yra tikri neblogų vanilės ekstraktų. Kai grietinėlė įkais, bet ne užvirs, išjunk kaitrą ir maišydamas ištirpink želatiną.
Kol panna cotta vėsta, paimk orkaitės groteles ir uždėk jas ant didelio dubens. Ant grotelių padėk pyragiuką su jau sustingsiu šokolado kremu. Kai panna cotta atvės pakankamai, ty iki apie 30-35 laipsnių selcijaus pradėk ją palengva pilti ant brownio. Jeigu ji beveik visa nubėga – vadinasi panna cotta yra dar per šilta, ir palaukus truputėlį megink pilti dar kartą. Pyragiuko viršuje turi susidaryti tolygus paviršius, o į šonus nekreipk dėmesio – juos nupjaustysi brownie palikdamas tik pyragiuko apačioje.
Ingridientai
- 300g Juodojo šokolado
- 150ml Grietinėlės – 35%rieb.
- cukraus, jei mėgstate saldžiau
- Arbatinis šaukštelis želatinos
- 100ml 35% grietinėlės
- 100ml pieno
- 1 vanilės ankštis, arba šlakelis vanilės ekstrakto
- 2 Valgomieji šaukštai cukraus
Comments are closed.