Tai mano mėgiamiausias sūrio pyrago receptas, ir tikiuosi, kad jis patiks ir tau!
Pradėk nuo pyrago pado paruošimo – tai gana paprasta, kadangi jo nereikia kepti. Užvirink vandenį puode bei uždėk ant jo indą su sviestu ir šokoladu, jiems tirpti. Kol sviestas bei šokoladas palengva tirpsta, su virtuviniu kombainu susmulkink migdolus bei sausainius iki smulkių trupinėlių. Kai sviestas su šokoladu ištirps sumaišyk juos su trupiniais ir suspausk juos į 22cm skersmens kepimo formą. Taip dedant ir po truputėlį spaudžiant suformuosi padą pyragui.
Pyrago kremui išplak grietinėlę iki standžių putų. Philadelphia sūrį, grietinę bei cukraus pudrą išsuk iki vientisos masės. Šaltam vandenį išmirkytą želatiną ištirpink truputyje grietinėlės. Išplaktą grietinėlę palengva sumaišyk su sūrio mase ir įlašink vanilės ekstrakto. pabaigai – leisk grietinėlei su ištirpusia želatina pravėsti, ir pilk ją į kremo masę palengva bemaišant. Kremą perdėk į kepimo formą su paruoštu pyrago padu.
Aviečių ir mėlynių padažui ištirpink užvirink vandenį bei sudėk uogas ir cukrų, maišyk ir leisk viskam tolygiai virsti į vientisą masę. Tai gali užtrukti apie 20min. Galiausiai padažą sutrink su blenderiu ar virtuviniu kombainu bei leisk atvėsti. Gautą padažą pilk ant pyrago prieš pat jį pateikiant.
Pyrago Padui.
- 200g “Graham” arba kitų pilno grūdo sausainių.
- 60g sviesto.
- 60g balto šokolado.
- 150g luptų migdolų.
Pyrago Kremui.
- 400g philladelpia sūrio.
- 80g cukraus pudros.
- 400ml plakamosios grietinėlės.
- 200g. Grietinės.
- Šlakelis vanilės ekstrakto.
- 15g Želatinos.
Melynių ir aviečių padažui.
- 200g Šviežių arba šaldytų melynių.
- 200g Šviežių arba šaldytų aiečių.
- 50ml Vandens.
- 100g Cukraus.
Comments are closed.