Gal tai ir mažumėlę neįprastas pavadinimas, bet burgeris šiuo atveju yra taip pat neįprastai skanus.
Taigi pradėkime nuo “pamatų”, griežtai rekomenduoju šiam burgeriui naudoti brioche bandelę. Ją perpjovus per pusę ir paskrudinus keptuvėje su trupučiu sviesto, susidaro labai graži bei traški aukso spalvos plutelė. Kol ,tuo pačiu, bandelė išlieka lengva ir minkšta.
KOOOOKS PO VELNIŲ BURGERIS BE JAUTIENOS?? ne šis. Prakalbus apie jautieną, aš renkuosi 20% riebumo mentės bei sprandinės mišinį. Žinoma, galite tiesiog rinktis sufasuotą pakelį maltos jautinos iš bet kurios didžiosios parduotuvės, I dont gonna judge you. Taigi jautieną paruošti gana paprasta, suminkom ją savo rankomis bei formuojame apvalius, 1cm storio paplotėlius, kurie yra apie 30% didesni už burgeriui pasirinktas bandeles. Taip darome, nes paplotėliai bekepant susitrauks. Mėsos paplotėlius kepame stipriai įkaitintoje keptuvėje, pabarstydami abu šonus druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Ženklas, kad paplotėlį reikia apversti yra bekylančios sultys viršutinėje pusėje bei parudavus apatinė pusė. Kol paplotėliai kepa, užtepkite mėlyno sūrio padažą ant abiejų bandelės dalių, dėkite savo pasirinktus žalumynus bei pomidoro skilteles ant apatinės bandelės dalies. Paplotėliams baigiant kepti ant abiejų viršaus gausiai užberkite tarkuoto chedderio sūrio bei po arbatinį šaukštelį karamelizuotų svogūnų ir uždenkite, kad sūris lengvai išsilydytų. Kai bandelės paruoštos, o sūris išsilydęs belieka vieną iš paplotėliu uždėti ant kito, bei supažindinti juos su bandele… what a threesome
Karamelizuoti svogūnai.
lengvai paruošiamas, bet reikalaujantis laiko ingridientas puikiai tinkantis ne vienam skirtingam patiekalu. Taigi, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, ir pradėkite jų kepimo procesą vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Svogūnams pradėjus išleidinėti savo sultis ,sumažinkite kaitrą iki minimalios, sudėkite druską, pipirus bei balzamiko actą, uždenkite keptuvę bei kaitinkite maždaug 1.5h kas pusvalandį vis pamaišant. Ženklas, kad svogūnai yra paruošti – tamsiai ruda spalva, bei minkšta konsistencija.
Burgerio Ingridientai.
- Brioche bandelė
- 300g maltos jautienos
- Saujelė pasirinktų žalumynų
- 2 Pomidoro grežinėliai
- Druska, malti juodieji pipirai
- Čederio sūris
- 1 Didelis baltasis svogūnas
- Puse valgomojo šaukšto sviesto
- Puse valgomojo šauksto balzamiko acto
- Druska bei juodieji pipirai
- 50g mėlinojo sūrio
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- Arbatinis šaukštelis obuolių acto
- Žiubsnelis petražolių
- Druska, pipirai, česnako milteliai
Mėlynojo sūrio padažas.
I dubenį sutrupinkite sūrį, sudėkite majonezą, grietinę, actą, prieskonius. Smulkiai supjaustykite petražoles bei suberkite į tą patį dubenį. Viską sumaišykite bei paragaukite ir nebijokite pasireguliuoti prieskonių kiekio pagal save. Šis padažas puikiai tinka su burgeriais, sumuštiniais, kepta vištiena, na ir viskuo ko jūs norite. Its all on you.
Comments are closed.