Taigi, dar vienas burgerio receptas, kuris patiks kiekvienam žmogučiui, kuriam patinka jūrų gerybės.
Pradedam nuo pasiruošimo – brioche bandelę perpjauk per pusę bei paskrudink ją keptuvėje, mažoje kaitroje su trupučiu sviesto, iki tol, kol susidarys auksinė graži plutelė. Kol bandelė skrunda, yra laiko pasidaryti padažiuką. Majonezą, pomidorų padažą, šaukštelį svogūnų miltelių, saldžiosios paprikos miltelių, kajeno pipirų bei žiubsnelį druskos sumaišyk dubenėlyje.
Kai padažas ir bandelė paruošta, gali judėti toliau ir pasiruošti mėsą. Maltą jautieną, geriausia būtų susimalti savo, bet jei nenori terliotis – tiks ir mėsininko paruošta 20% rieb. mėsa. Jautieną pramaišykite švaria ranka, dubenyje. Tam, kad susidarytų vientisa masė, bei formuokite 1,5cm storio bei 30% platesnį paplotėlį už bandelę.
Prieš pradedant kepti jautienos paplotėlį, reikia pradėti ruošti krevetes. Taigi smulkiai sukapok dvi česnako skilteles, o krevetes išdarinėk kartu nuimant ir uodegėles. Česnaką pakepink keptuvėje su šlakeliu alyvų aliejaus apie 20 sekundžių, česnakui pradėjus kvepėti bei keisti spalvą – į keptuvę sumesk krevetes bei maišant pakepk 3min. Krevetes truputėlį apkepus, įpilk šlakelį balto sauso vyno, bei grietinėlę, ir leisk krevetėms dar 5-7min. pasitroškinti vidutinėje temperatūroje.
Kol krevetės kepa, jautieną pabarstyk druska bei pipirais bei didelėje kaitroje įkaitintoje keptuvėje su trupučiu rapsų aliejaus pradėk kepti ją kepti. Įdėjus paplotėlį į keptuvę trupučiuką jį paspausk, kad paplotėlis tolygiai kontaktuotų su keptuve. iš kiekvienos pusės kepk po maždaug 2-3 min. arba tol kol susidarys graži ruda plutelė.
Kol kepa paplotėlis, bei krevetės troškinasi, patepk bandelę padažu, ant apatinės bandelės dalies dėk rukolos salotų saujelę bei du pomidorų griežinėlius. Pabaigai sūrio griežinėlį uždėk ant baigiančio kepti jautienos paplotėlio ir uždenk keptuvę, kad sūris gražiai išsilyditų. Belieka jautienos paplotėlį uždėti ant apatinės bandelės dalies bei krevetes dėti ant jo ir visą šitą grožį uždengti viršutine bandele. Patarčiau šalia turėti antrankius, tokiu atveju, jeigu kas nors sumanys atimti ar “paragauti” tavo sunkaus darbo vaisių.
Padažui.
- 3 Valg. Š. Majonezo.
- 2 Valg. Š. Pomidorų padažo.
- 1 Arbat. Š. Saldžiosios paprikos.
- 0.5 Arbat. Š. Svogūnų miltelių.
- 0.5 Arbat. Š kajeno pipirų.
- Druska pagal skonį.
Krevetėms.
- 6 Karališkos krevetės.
- 2 Česnako skiltelės.
- 100ml Baltojo sauso vyno.
- 200ml 35% rieb. Grietinėlės.
- Druska bei Juodieji pipirai pagal skonį.
Burgeriui.
- 250g Maltos 20% rieb. Jautienos.
- 1 Brioche burgerio bandelė.
- Saujalė Rukolos salotų.
- 2 Plonos riekelės pomidoro.
- 1 Riekelė Chederio sūrio.
Comments are closed.