Minkštos ir sultingos keptos vištienos receptas.
Taigi, pradėk nuo vištienos marinavimo. Į dubenį dėk sutraiškytą česnaką, prieskonius, užpilk actu ir vandeniu, bei viską sumaišyk. Marinato mišiniu užpilk nuplautą vištiena, uždenk dangčiu arba maistine plėvele ir palik marinuoti kambario temperatūroje 3-4 valandas.
Atėjus metui kepti,storapadžiam puode įkaitink aliejų iki 190°C, jeigu neturi virtuvinio termometro, tiesiog užkaisk puodą su aliejumi ant vidutinės temperatūros. Kai praeis apie 5-7min aliejus bus įkaitęs. Plius jo temperatūrą patikrinsi su pirmu gabaliuku vištienos. Įdėjus į puodą turi prasidėti lengvas burbuliavimas, jei jis vos matomas – aliejus neįkaitęs. Jeigu jis per didelis ir agresyvus – aliejus perkaitęs.
Kol aliejus kaista pasiruošk vištienos gabaliukus. Suplak kiaušinius, atskirame bliūde sumaišyk panko džiuvesius su prieskoniais, bei dar vienam bliūde įpilk miltus. Vištieną nusausink, apvoliok miltuose, tada kiaušinių plakinyje, ir galiausiai apvoliok panko džiūvėsiuose.
Vištienos gabaliukus kepk aliejuje apie 4min arba tol, kol vištiena taps auksinės rudos spalvos.
Šią vištieną galima valgyti vieną su padažu. Rekomenduoju mėlynojo sūrio padažą. Arba ją galima naudoti vištienos burgeriams, arba patiekti su mėgstamu garnyru.
Marinatui.
- Juodūjų pipirų granulės.
- Kumino sėklos.
- Saldžiosios paprikos milteliai.
- 3 Skiltelės česnako.
- Šviežio rozmarino šakelės.
- 700ml Vandens
- 80ml Obuolių acto.
Kepimui.
- 500g Vištienos vidinės file.
- 3 Kiaušiniai.
- Miltai.
- Panko džiuvėsiai.
- Saldžiosios paprikos milteliai.
- Druska.
- juodieji pipirai.
- Maltas kuminas.
Comments are closed.