Taigi, šį sodraus šokolado skonio prisotintą receptą reikės pradėti daryti nuo Brownio tipo biskvito.
Taigi nieko nelauk ir mažoje temperatūroje ištirpink sviestą su cukrumi. Sviestui ištirpus įmaišyk į mišinį kakavą ir išmaišyk iki vientisos masės. Atskirame inde išsuk kiaušinius, bei iš lėto pilk į juos sviesto mišinį tolygiai bemaišant. Kai masė pasidarys vientisa įmaišyk vanilės ekstraktą, druską, kepimo miltelius bei vandenį. Belieka po mažumėle pilti ir tolygiai maišyti miltus.
Gautą tešlą ipilk į kepimo formą kurią išklojai kepimo popieriumi. Kepimo indą su tešla kelis kartus trinktėlk į stalviršį, tai padeda atsikratyti oro burbuliukų.
Ps. su praėjusiu žingsniu elkitės atsargiai jeigu turite užsikaupusio pykčio problemų.
Belieką biskvitą kepti orkaitėje 180°c temperatūroje, apie 20min. Arba tol, kol į vidurį ismeigus dantų krapštuką jis lieka švarus.
Browniui iškepus jį ištraukti iš formos bei leisti atvėsti.
Šokoladinio muso paruošimas.
Pradėk nuo šokolado ištirpinimo inde, kurį padėsi ant puodo su verdančiu vandeniu, ir iš lėto ištirpinsi šokoladą. Kol šokoladas tirpsta išsuk kiaušinių trinius. Kai šokoladas mažumėlę atvės į jį iš lėto supilk kiaušinių trynius, greitai bemaišant. Tam, kad tryniai neperkastų.
Želatiną išmirkyk šaltame vandenyje maždaug 5min. Gali tai padaryti kol ruoši šokolado mišinį.
Ant mažos ugnies užkaisk 150ml grietinėlės. Kol grietinėlė kaista, išplak likusią grietinėlę vis po šaukštą bededant cukraus. grietinėlę plak iki tol, kol ji pasieks standžia konsistenciją. Tik neperplak, nes tada pradės formuotis riebalų gumuliukai.
Grietinėlei užkaitus, bet ne užvirus, joje ištirpink želatiną bei palik mišinį pravėsti.
Per tą laiką iki standumo išplak kiaušinių baltymus. Grietinėlei su želatina pravėsus įmaišyk ją į šokolado šokolado mišinį. Tada lengvais judesiais įmaišyk plaktą grietinėlę bei kiaušinių baltymus.
Atvėsusį browni įdėk į kepimo formą bei ant jo viršaus supilk šokoladinį musą. Paruoštą pyragą uždenk maistine plievele bei vėsink šaldytuve bent jau tris valandas.
Brownis.
- 140g Sviesto.
- 250g Cukraus.
- 3 vnt. Kiaušinių.
- 140g Kvietinių miltų.
- 50ml Vandens.
- 80g Kakavos miltelių
- 0.5 Arbat. Š. Kepimo miltelių
- 0.5 Arbat. Š. Vanilės ekstrakto
- Žiubsnelis druskos.
Šokoladinis musas.
- 300g Tamsaus šokolado.
- 300g Pieninio šokolado.
- 5vnt Atskirtų kiaušinių.
- 700ml Plakamosios grietinėlės.
- 100g Cukraus.
- Lapelis želatinos.
Comments are closed.