Kebabas – tikrai daug kam girdėtas, ir ragautas patiekalas. Bet tai ką gauname iš ant kiekvieno kampo pastatyto kioskelio yra tik rytų europietiška kebabo versija. Tikras turkiškas kebabas yra kas kita, ir šiandien pasidalinsiu šio gan paprasto patiekalo receptu su tavimi.
Taigi, šiam receptui bus naudojama malta mėsa – originaliai aviena, bet galima naudoti ir jautieną. Mėsą sumaišyk su labai smulkiai kapotu arba tarkuotu svogūnu, smulkiai kapotom petražolėm, kalendra, mėtom, druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, kajeno paprika, kuminu, ir cinamonu. Viską sumaišyk iki vientisos masės ir palik šaldytuve bent jau valandai.
Per tą laiką užmerk į vandenį bambuko iešmelius (jeigu renkiesi naudoti juos arba kepti keptuvėje). Kai ruoši mėsos iešmelius, gali naudoti ir metalinius ir bambukinius, tiesa jeigu kepsi kepsninėje ar šašlikinėj tai metaliniai bus patogiau, jeigu keptuvėje – bambukiniai.
Mėsos masę suformuok ant jiešmelių į cilindriukų formą. Jeigu kepsi ant žarijų, ką ir labiausiai rekomenduoju, kepk po maždaug 5min iš abiejų pusių, ir geriausia apversti bent po porą kartų. Jeigu kepsi keptuvėje – kepk ant aukštesnės nei vidutinė kaitros taip pat po 5min.
Iškeptus kebabus patiek su grillintom daržovėm, salotom, marinuotais svogūnais, kepta pitos duona ar ryžiais. Šis patiekalas pukiai tinka keto dietos besilaikantiems žmonėms kebabus patiekus su salotomis ir keptomis daržovėmis.
Kebabam.
- 500g Maltos jautienos.
- 1 Vidutinis svogūnas.
- Druska, pipirai.
- Arbat. Šaukštelis Saldžiosios paprikos piltelių.
- Arbat. Šaukštelis malto kumino.
- Trečdalis Arbat. Šaukštelio kajeno pipirų.
- Trečdalis Arbat. Šaukštelio cinamono.
- Saujalė Šviežių petražolių bei kalendros.
Comments are closed.