Artėja nuostabus grillingo sezonas ir laikas kai lauke praleidžiame vis daugiau savo laisvo laiko. Taigi noriu pasidalinti tikrai skaniu bei paprastu receptu kurį galima kepti ne tik ant grilliaus ar šašlikinės bet, tuo pačiu, ir ant keptuvės namuose.
Pradžiai pamarinuok vištieną. Jeigu nusipirkai neišdarinėtas vištienos šlauneles – nuimk nuo jų odą bei išpjauk kaulą. Vištieną nuplauk po šaltu vandeniu ir gerai nusausink. Į dubenį su vištiena išspausk greipfrutų bei laimų sultis, įdėk sutraiškytas česnako skilteles. Pagniaužyk rozmarinų šakeles, kad jos pradėtų skleisti savo aromatą bei dėk kartu į indą su vištiena. Galiausiai stambiai sutraiškyk kadagio uogas bei juoduosius pipirus ir sudėk į tą patį indą su vištiena. Taip pasimarinuoti vištienai leisk bent jau 4val. Bet geriausia yra pasiruošti vakare prieš kepant, ir palikti ją marinuotis per naktį.
Prieš vištieną dedant ant griliaus kepti, pasiruošk jos “tepalą”. Tai labai paprasta, ištirpink sviestą su medumi, bei įspausk greipfruto sultis į mišinį, pagardink druska ir pipirais. Belieka “tepalą” suplakti iki vientisos konsistencijos ir jis bus paruoštas.
Prieš veriant ant jiešmelių pagardink vištieną druska. Prisimeni, juk į marinatą jos nedėjai. Suvertus jiešmelius kepk ant grilliaus ar šašlikinės, gan aukštoje kaitroje, kai rankos virš žarijų neišeina išlaikyti ilgiau 4sek. Kepk ir dažnai vartyk jiešmelius, bei vis patepk “tepalu”. Jeigu kepi ant keptuvės, principas išlieka tas pats- aukštesnė nei vidutinė kaitra bei dažnas vartymas. Tik patepti vištieną užteks ir vieną kartą.
Iškeptus jiešmelius gali pateikti su tau patinkančiu garnyru ir salotomis.
Vištienai Pamarinuoti.
- 400g Vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos.
- 2vnt Greipfrutų.
- 2vnt Laimų.
- 3vnt. Česnako skiltelių.
- Kelios šviežio rozmarino šakelės.
- Traiškyti juodieji pipirai bei kadagio uogos.
Vištienai patepti bekepant.
- 80g sviesto.
- 2vnt Greipfrutų
- 20g Medaus
- Druska, pipirai.
Comments are closed.