Lengvas bei tikrai skanus patiekalas, o ir naudojant mažiau padažo, arba išvis jo atsisakant, tai tampa tuo pačiu ir sveiku receptu.
Pradėk nuo vištienos marinavimo. Supjaustyk vištienos kutinėlę, į kąsnio dydžio kubelius, į vištieną suberk juoduosius pipirus, saldžiųjų paprikų miltelius, kajeno pipiru miltelius, česnako miltelius bei išspausk laimų sultis. Viską gerai sumaišyk ir leisk vištienai atsipalaiduoti marinate bent jau 2val.
Prieš pradedant kepti vištieną ištrauk ją iš šaldytuvo ir leisk jai pasiekti kambario temperatūrą. Per tą laiką pasiruošk raudonuosius kopūstus – plonai išilgai juos supjaustyk, ir bliūdelyje apliek juos laimo sultimis bei pabarstyk druska ir galiausiai sutraišyk juos su delnu. Tai leis kopūstam išleisti daugiau sulčių bei geriau perimti druskos ir laimo skonius.
Taip pat spėsi pasiruošti mango salsa. tiesiog supjaustyk mangą, raudonąja papriką bei mėlynąjį svogūną į smulkius kubelius. Viską sumaišyk bei pagardink laimo sultimis.
Vištienos gabalius išimk iš marinato, pabarstyk druska bei kepk su trupučiu aliejaus, keptuvėje ant didesnės nei vidutinė kaitra. Vištieną kepk iki tol kol gražiai paruduos.
Kol vištiena kepa gali pasidaryti mėlynojo sūrio padažą I dubenį sutrupink sūrį, sudėk majonezą, grietinę, actą, prieskonius. Smulkiai supjaustyk petražoles bei suberk į tą patį dubenį. Viską sumaišyk bei paragauk ir nebijok pasireguliuoti prieskonių kiekio pagal save.
Kai vištiena iškeps, pakepink kukurūzų tortilijas su trupučiu aliejaus, bei dėk ant jų vištiena, kopūstus bei pasirinktinai padažą ir salsą.
Vištienos taco.
- 500g Vištienos krutinėlės.
- 200g Mėlynojo kopūsto.
- 1vnt Saldžiosios paprikos, Mango vaisiaus, mėlyno svogūno.
- 8vnt Kukurūzų tortilijų.
- Druska, pipirai, saldžiūjų paprikų miltelių, kajeno pipirų miltelių, česnako miltelių.
- 3vnt Laimo.
Mėlynojo sūrio padažui.
- 50g mėlinojo sūrio
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- Arbatinis šaukštelis obuolių acto
- Žiubsnelis petražolių
- Druska, pipirai, česnako milteliai
Comments are closed.